In cara hebat menaikkan semangat online bisnes pengedar shaklee wangsa maju

5 Cara Hebat Menaikkan Semangat Bila Rasa Down Dalam Hidup Atau Bisnes

Bila kita buat bisnes, tak kisah bisnes jual kerepek ke, jual baju ke, jual insurans ke or macam saya ni; jual vitamins Shaklee kan… mesti lah ada time seronok tapi ada time tak seronok juga. Sejak Daftar Jadi Ahli Shaklee Online beberapa tahun lepas dan baru bulan lepas niat nak buat sungguh sungguh sebagai bisnes online, macam macam saya dah lalui. Ada customer baik, ok lah. Dapat yang marah tak tentu pasal? Hoi! Menangis lah kan?

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In bisnes online shaklee mindset bisnes yang saya belajar melalui bisnes shaklee pengedar shaklee setiawangsa pengedar shaklee wangsa maju team superstars shaklee tsunami shaklee

5 Mindset Bisnes Yang Saya Belajar Melalui Bisnes Shaklee

Betul tak kalau saya cakap; bila bila masa pun, takkan ada waktu yang kita rasa diri ini terlalu tua untuk belajar? Untuk menimba ilmu? Bila saya Daftar Jadi Ahli Shaklee, persepsi saya totally berubah!

Sejak saya mula dengan bisnes online Shaklee saya sebulan yang lalu… banyak benda yang telah saya indirectly belajar dari Shaklee ni. Yang hebatnya, semua benda yang masuk dalam kepala otak saya, ialah semuanya yang positif. Yang membawa kebaikkan dunia dan akhirat. 

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In bisnes online shaklee pengedar shaklee setiawangsa pengedar shaklee wangsa maju superstars tsunami travel ke yogyakarta tsunami shaklee ultimate5

Travel Ke Yogyakarta Sambil Buat Bisnes Online

Cuti sekolah dah bermula, so kalau dulu masa masih bekerja kat ofis kan… ni lah time yang paling seronok sekali. If ada sesekali tu terbangun lewat nak pi ofis, aduhhh!! Syukur sangat sangat sebab cuti sekolah. Sebab bila dah cuti sekolah ni, jalan sangat lah lengang. So, kalau terlewat beberapa minit tu, masih lagi boleh sampai on time kat ofis! Siap kadang kadang tu, boleh sampai awal! Awal dari hari biasa, walaupun dah keluar 15-30 minit lewat dari biasa! Tak ke seronok tu rasa? Seronok weh!

Hari ni, hari pertama mula cuti sekolah untuk kebanyakkan sekolah kat Malaysia ni. Mostly lah. Kebanyakkannya. Tapi yang sekolah swasta dan sesetengah sekolah yang lain, cutinya berbeza beza. Kenapa? Itu tak tau sangat nak jawab sebab saya sendiri takde anak bersekolah ni, ye lah… kita kan single mingle. Anak dara lah, katakan! Anak dara umur 35 tahun! Hihi.

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In landmark study 2 pengedar shaklee pengedar shaklee setiawangsa pengedar shaklee wangsa maju produk shaklee berkesan dan selamat

Landmark Study Shaklee Bukti Produk Shaklee Berkesan Dan Selamat

Shaklee. Sememangnya, saya takkan putus putus untuk cerita kat awak semua tentang Shaklee dan semua vitamin hebatnya, kan? Dan seseorang itu, termasuk lah awak… tak mungkin akan memahaminya selagi awak tak merasakannya.



Apakah Telomere Dan Fungsinya?


Betul kan? Sama jugak dengan sesetengah Shaklee Independent Distributor (SID) kat luar sana tu.


“What is your health worth?”

Atau…



“Apakah nilai kesihatan awak?”



LANDMARK STUDY SHAKLEE BUKTI PRODUK SHAKLEE BERKESAN DAN SELAMAT - CIRI CIRI PENGEDAR SHAKLEE BERBEZA BEZA


Ada antara mereka yang menjual semata mata. Profit-oriented kind of person. Yang melakukan jualan produk secara online mahupun offline, semata mata untuk pulangan profit SAHAJA! Golongan ini, adalah golongan yang seringkali dilabel sebagai, ‘cakap tak serupa bikin’ kan?

Eh chup!


Tapi maybe mereka ni hebat berkata kata, walaupun tak makan dan rasakan perbezaan bila makan vitamin Shaklee, tapi mereka boleh update prospek mahupun customer semudah itu dengan belian yang beratus ringgit???

Entah lah. Tapi yang pasti, saya begitu yakin nak explain kat customer if mereka persoalkan vitamin yang saya turut sama consume, tapi bila mereka tanya yang memang takde dalam list daily supplements saya, saya akui dan cakap

 “… saya tak berapa nak pasti, tapi berdasarkan testimonial dari ahli kumpulan saya yang mengambilnya, saya rasa…”.

Jujur. Itu ialah pilihan terbaik! Alhamdulillah, respon customer sangat positif. Sebabnya? Sebab kita jujur. InshaAllah diredhai Allah, betul kan?


Kanser Berpunca Daripada Susut/Tipis  Nya

Telomere Kromosom Kita

LANDMARK STUDY SHAKLEE BUKTI PRODUK SHAKLEE BERKESAN DAN SELAMAT - SAYA KAGUM DENGAN SHAKLEE!


Shaklee.

Beberapa minggu yang lalu, saya ada cerita pasal Landmark Study kan? Kenapa saya betul betul kagum dengan polisi Shaklee untuk memastikan setiap produknya boleh diguna pakai dan selamat untuk jangka hayat yang panjang dan tidak diracun oleh supplement itu sendiri.

Detail posting Landmark Study itu boleh didadapati di Facebook posting saya tentang Shaklee Landmark Study yang pertama.



LANDMARK STUDY SHAKLEE BUKTI PRODUK SHAKLEE BERKESAN DAN SELAMAT - LANDMARK STUDY UNTUK KAJIAN TELOMERE


Kali ni, saya nak cerita kan tentang Landmark Study yang dijalankan oleh Shaklee tentang Kajian Telomere. Kajian ini diketuai oleh Saitis Senior, pemegang Noble Award; Elizabeth Blackburn. Memula, mesti saya nak bagitahu dulu apa tu Telomere.


Apakah itu Telomere?


Telomere ni ‘penutup’ di hujung kedua belah kromosom kita. Kromosom ialah sel sel DNA kita yang sangat unik menunjukkan betapa besarnya kuasa Allah sebab setiap kromosom untuk setiap orang adalah berlainan.

Contoh; mungkin awak ada mata seperti ibu awak tetapi hidung menyerupai ayah awak? Semua information untuk setiap DNA details ni ada terkandung dalam kromosom. Di hujung tip kedua belah kromosom ialah apa yang kita panggil sebagai TELOMERE.

Semakin kita meningkat usia, semakin kita mengenal dunia… semakin susut lah telomere kita ni. Atau, mereka lebih dikenali dengan term; ‘semakin pendek’ jadi telomere tu. Apakah faktor yang menjadikan telomere kita pendek? Atau susut? Dan apakah kesannya jika telomere tu dah susut? Apa kesannya kepada kita?




LANDMARK STUDY SHAKLEE BUKTI PRODUK SHAKLEE BERKESAN DAN SELAMAT - APA FAKTOR PEMENDEKKAN TELOMERE?


Telomere bukan sahaja boleh memendek dan susut hanya kerana faktor usia ataupun masa yang panjang. Tetapi, kajian terkini ada menunjukkan bahawa seseorang yang terlalu stress, atau pun mengalami stress yang kronik, akan memendekkan telomere kromosomnya dan dia akan secara langsung terdedah untuk menghidap penyakit penyakit yang berbahaya; seperti kanser, diabetes, jantung, etc.





LANDMARK STUDY SHAKLEE BUKTI PRODUK SHAKLEE BERKESAN DAN SELAMAT - LANDMARK STUDY 2


Apa kena mengena Landmark Study 2 dan Kajian Telomeres terkini tu?


Landmark Study 2 - The Telomere Study

Landmark Study 2 ialah kajian dan beberapa ujian yang telah dijalankan ke atas beratus ratus orang peserta dan rata ratanya dari golongan yang berumur 50 tahun hingga peringkat veteran yang berumur 65 tahun untuk yang tertua dalam senarai.

Antara peserta ujikaji ini, di antaranya ialah pengguna tegar Shaklee yang minimum telah mengambil supplement Shaklee sejak 20 hingga 42 tahun yang lalu dan mereka yang tidak langsung terlibat dengan pengambilan supplement Shaklee langsung!

Kenapa Shaklee? Kenapa bukan pengambil supplement dari jenama lain?

Kerana… tiada dalam mana mana senarai jenama supplement yang mempunyai pengguna tegar yang masih bersama dengan jenama supplementnya, selama mana pengguna supplement Shaklee sendiri!

Hasilnya? 

Sama macam result Shaklee Landmark Study yang pertama, pengguna Shaklee tentunya merupakan ‘pemenang’ dalam segala hal yang membabitkan kesihatan! Kita yang makan vitamins tu sendiri, mesti lah kita tahu betul tak? Jadi, apa sebenarnya keputusan Shaklee Landmark Study 2 tunjuk/buktikan tentang pengguna Shaklee ni? ๐Ÿค”




LANDMARK STUDY SHAKLEE BUKTI PRODUK SHAKLEE BERKESAN DAN SELAMAT - KEPUTUSAN LANDMARK STUDY 2


Pengguna Shaklee…

๐ŸŒฟ merupakan golongan yang mempunyai peratusan yang kurang untuk menghidap penyakit kronik tiga serangkai iaitu diabetes, darah tinggi, kanser, etc.;

๐ŸŒฟ mempunyai level kesihatan yang menakjubkan berbanding peserta lain (yang makan supplement lain dan yang langsung tidak ada supplement harian);

๐ŸŒฟ mulanya, kajian ialah untuk membandingkan pengguna Shaklee yang makan 1 multi-vitamin dengan pengguna produk lain yang makan 1 vitamin sebagai supplement harian untuk membuat perbandingan ‘one on one’, tetapi appraoch ni akhirnya tidak dapat digunakan.

Kenapa? Kerana rata rata peserta yang terdiri daripada pengguna tegar Shaklee yang minimumnya 20 tahun dengan Shaklee, jadi mereka tahu dan sedia maklum tentang produk Shaklee (obviously!) dan tidak hanya mengambil satu jenis supplement SAHAJA!

Tak payah nak pikir mereka lah. Ambik contoh saya sebagai bahan ujikaji: saya hanya mula mengambil Shaklee dari 2-3 tahun lepas, bukan 20 tahun pun. Tapi… saya cuma ambik satu jenis supplement je ke??? Now dah faham kan?


Struktur Organisasi Anatomi Badan Di Mana Manusia

Tercipta Dari Atom & Molekul

๐ŸŒฟ tiada kesan toksin yang melampau dalam sistem badan pengguna Shaklee (walaupun makan lebih dari satu jenis supplement setiap hari!), kerana ada yang rasa pengguna Shaklee makan lebih dari satu supplement dan tu in a way, masukkan toxic dalam badan! Tapi Shaklee Landmark Study 2 dah buktikan yang itu semua BOHONG!

๐ŸŒฟ walaupun team pengguna Shaklee terdiri daripada mereka yang lebih tua berbanding dengan mereka di kumpulan lain, setiap ujian dan kajian memberikan ‘kemenangan’ kepada team pengguna Shaklee termasuklah… ukuran Body Mass Index (‘BMI’) masing masing; dan,

๐ŸŒฟ ya, pengambilan produk Shaklee yang berterusan mampu membantu memanjangkan tempoh usia Telomere di setiap kromosom manusia / pengguna Shaklee dan secara tidak langsung, di samping dia bekalkan kita dengan setiap nutrients yang diperlukan… produk Shaklee adalah yang terbaik untuk mengelak daripada kita menghidap penyakit penyakit kronik yang sentiasa berleluasa sejak kebelakangan ini.




LANDMARK STUDY SHAKLEE BUKTI PRODUK SHAKLEE BERKESAN DAN SELAMAT - KESIMPULANNYA?


Jadi, sekarang awak dah tahu kenapa saya suka dan terus menerus jatuh cinta dengan Shaklee kan? 

Sekarang, jika awak rasa sama macam apa yang saya rasa selama ni, dan nak turut serta bersama sama… dan ada perasaan untuk Daftar Jadi Ahli Shaklee sebab nak menikmati dan Beli Produk Shaklee Dengan Harga Ahli yang lebih hebat dan awesome?

Jangan risau, saya dah fikirkan semuanya. Apa yang awak perlu buat ialah Daftar Jadi Ahli Shaklee Online dan inshaAllah dalam masa beberapa minit, awak akan jadi sebahagian dari kami.

Terima kasih dan assalamualaikum semua. 

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In bisnes shaklee penghargaan shaklee Pulau Langkawi Shaklee National Incentive Trip Achievers 2015/2016 team superstars shaklee tsunami shaklee

Shaklee Belanja Jalan Jalan Bercuti, Kalau Awak Anak Bisnes Cemerlang, Tahu Tak?

Nota kecil: Semua gambar diperolehi dari SID yang bertuah dari family Superstars; Fatin Mazelan. Oleh itu, photo credit: Fatin Mazelan. Terima kasih, awak.

Sejak awal last week, dah dapat tahu seorang ahli keluarga kami berjaya untuk dapatkan trip ke Langkawi daripada Shaklee, penghargaan usaha gigih dia selama ni: National Incentive Trip Achievers 2015/2016.
Cuba zoom dekat dekat, ada tak SID yang berduka lara??
Takde kan?? Sebab semua riang ria! Amik B Complex
pun tak yah dah camni, tahu tak???

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In bisnes shaklee cantik dan sihat sama sama face mask kulit cantik dengan vitamin c pengedar shaklee wangsa maju sustained release vita-c plus

Jom Cantik Dengan Masker Vitamin C Shaklee

Jom pakat pakat tengok 'Sembang Cantik Cik Lisa' ๐Ÿ˜‚

Sejak Daftar Jadi Ahli Shaklee, alhamdulillah. Saya rasa saya makin confident! Haha. Orang biasa buat make-up tutorial, ha... ni lain sikit. Saya acah acah confident, buat tutorial untuk face mask yang ohsem!!! ๐Ÿ˜Ž

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Daftar Jadi Ahli Shaklee pengedar shaklee pengedar shaklee wangsa maju superstars tsunami tsunami shaklee

Mami & Internet - Bisnes Shaklee Saya Jadi Nyata!

Bila pertama kali jumpa Mami Shaklee saya? ๐Ÿค”

Setiap orang yang buat bisnes, tak mungkin akan berjaya dengan sendirinya. Sebab bisnes bukan lah berasaskan individualistik atau pun perseorangan. Kita tak leh buat bisnes if kita just beli satu buku bisnes kat bookstore and baca dan apply. Walaupun kita ikut satu persatu semua tunjuk ajar yang ditulis dalam buku tu.

Kita mesti ada cikgu. Cikgu yang dah makan asam garam dulu dari kita. Cikgu yang dah tau selok belok tu, pastu akan surely nasihatkan kita supaya tak amik decision yang salah, macamana dia fell for it dulu. Sebab cikgu yang baik tak nak anak anak murid dia buat salah macam dia dulu. 

Sebab tu bila ada cikgu, laluan anak anak murid untuk berjaya akan lebih oriented. Sebab masa untuk buat kesalahan yang sama dengan cikgu dia dah save, sbb cikgu dia dah alert kan awal awal, ‘itu silap… jangan jadi macam cikgu dulu’. ๐Ÿ˜

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In gembira pengedar shaklee wangsa maju refleksi 2016 shaklee effect stress

Saat Yang Terindah 2016 - Bye Bye Ofis, Hello Shaklee

Daftar Jadi Ahli Shaklee, itu yang saya buat di akhir tahun ni. Dah Daftar Jadi Ahli Shaklee few years back but baru tergerak untuk Buat Bisnes Shaklee Online baru baru ni. 


Hari ni 19 November 2016 dah, jadi maksudnya ada lagi lebih kurang 42 hari je lagi nak masuk tahun baru, tahun 2017. 


Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In bisnes shaklee istimewa pengedar shaklee wangsa maju superstars tsunami tsunami shaklee ultimate5

Apa Istimewa Si Dia, Sampai Saya Sungguh Terpikat Nak Mula Bisnes Shaklee?

Pada kebiasaannya, semua orang takkan lupa saat dia jatuh cinta.

Lumrahnya, detik bermakna tu tak mungkin boleh dilupakan dan akan tetap tersimpan dalam hati kan? Lagi lagi, bila hati berbunga bunga dan rasa inilah dia, yang satu. Betul kan?

Hubungan cinta biasanya dikaitkan antara lelaki dan perempuan. Macam hikayat dulu dulu, anak raja yang kaya raya dan si dara kampung yang miskin, Cinderella dan putera raja kacak, Aishah dan Iskandar (Lara Aishah), Warda dan Ejaz (Suri Hati  Mr. Pilot) dan macam macam contoh yang lain kan? 



Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In banjir bisnes online shaklee Daftar Jadi Ahli Shaklee musim tengkujuh pengedar shaklee wangsa maju

Tips Bijak Menghadapi Musim Tengkujuh Bersama Shaklee

Bermulanya akhir bulan 10, 11 agak agak camtu; bermula jugak lah musim hujan atapun biasanya orang kita biasa panggil ‘musim tengkujuh’. Masa ni lah bila hujan tu, air hujan jatuh laju laju kat tanah dan pastu pulak, boleh nampak titisan air hujan tu dah tak layak nak digelar ‘titisan’ lagi dah sebab yang jatuh nya macam ala ala ‘gumpalan’ air yang besar dari langit! Itu satu hal dah kan dengan perbezaan air hujan tu di kala  hari hujan biasa dengan hari hujan di musim tenkujuh ni. Lagi satu pulak ialah bunyi deruan angin yang memang betul betul menyeramkan sebab bunyi dia memang menderu deru. 

Saya boleh ingat lagi dulu time kecik. Masa tu sekolah rendah, mungkin dalam darjah 4 atau 5 macam tu rasanya. Hujan musim tengkujuh ni, biasanya petang petang. So, bila masuk je musim tengkujuh, petang je dah tak boleh main kat luar. Masa ni, kami adik beradik kena duduk rumah je, memang boring lah jugak. Tapi, nak buat macamana kan? Bila dah kena duduk dalam rumah memerap camtu, so memang lah agak bosan. Jadi, kami selalunya baca buku ke atau bermain sesama kami. Nak tengok tv, takut pulak nanti guruh, habis dipanah nya tv, macamana?? Ha, dulu memang kita pikir camtu kan??? Setiap petang, kita adik beradik pun bermain lah sama sama, mostly permainan yang sama je lah. Memang bosan. Sangat lah bosan.

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In bisnes online shaklee Kulit Cantik Dengan Shaklee pengedar shaklee wangsa maju Vita-C Plus Vita-E Complex

Hikayat Mantra Kecantikkan Shaklee

Selamat malam semua.

Ini ada movie kecil, movie trailer saya buat sebab saya sakit kepala satu hari. So, sangat stress dengan kedudukan kepala yang super sakit, so main main apps kat Macbook ni, and terjadi la movie trailer ni.

Pasal apa? Mesti lah pasal Shaklee, but it is a different kind of information nak convey to awak semua yang tak tau produk Shaklee before ni lah. Kalau berbelah bagi pasal nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? Jemput lah tengok movie ni okay?

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In bisnes online shaklee pengedar shaklee wangsa maju shaklee effect skincare toksin

Kenapa Kena Cuci Muka Sebelum Tidur?

Biasanya, everytime bila kita keluar rumah and balik malam (selalunya ni time belajar. Skang tak balik lewat sebab pegi bersuka ria, tapi sebab balik keje!), kita akan lupa atau buat buat lupa nak basuh muka kan? Sebab? Main thing dia biasanya sebab mengantok!

Tapi, tahu ke sebenarnya tak elok if biar muka tak basuh then terus tido camtu? Sebab semua kuman kuman kecil yang kita tak nampak tu, bersuka ria ddok berparti atas muka kita, sbb mereka semua mmg suka sebum and oil and dirt yand dirembeskan dari liang liang pori kita tu. Saya jadi semakin concern dengan semua ni lepas Daftar Jadi Ahli Shaklee. Eh, tak yah risau. Saya pun sama! Hihi. Selalu je macam balik lewat ke, bila dah 11 lebih tu badan macam nak acah acah buat sleepy, ha… nyenyak terus lah apa lagi kan?

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Anti-Penuaan bisnes online shaklee Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee Daftar Jadi Ahli Shaklee Online family Superstars Shaklee tsunami shaklee vivix

Produk Shaklee Pertama Untuk Mama

Bila seseorang tu mulakan sesuatu yang baru, rasa seronok tu mesti ada. Tak mungkin tak seronok kan? 


Itu perasaan yang sama macam masa kita kecik kecik dulu, bila one day kita dapat toy baru! Hmm, tak pandang dah the other toy yang dok main selama ni. Seronok dengan toy baru tu. If it’s a doll, sibuk lah dok kendong doll tu ke hulu ke hilir.

Time makan, dok kelek ke doll tu. Mama nak bawak pegi toilet untuk mandi, seret ke doll baru tu. Kiranya macam kawan baru lah. Usung ke sana ke mari. Dia lah kawan berbual, kawan nak mandi, kawan makan.

Doll yang lama tu, bawah meja ke, dalam kotak toy ke, sapa pun tak tau. Ye lah, orang dah ada kawan baru kan. Lupa lah ke dolly lama tu. 

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In gula pengedar shaklee wangsa maju superstars tsunami Tips Cantik tsunami shaklee

Petua Cantik Cik Lisa Wangi - Gula

Assalamualaikum dan hello semua! ๐Ÿ™‹๐Ÿป

Duduk duduk bosan nak tunggu 4-5 jam lagi untuk Fruit Cake saya siap, tiba tiba terasa nak share tips cantik dengan awak semua, so lepas ni boleh jadi makin cantik! Ha, toksah lah buang masa pok pek pok pek kan, here goes:-

If hari tu, saya dah share petua CANTIK dengan MADU ASLI tu, kali ni cuba teka apa pulak bahan dapur yang jadi 'main ingredient' untuk resepi cantik kita kali ni...?

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In cantik kurus pengedar shaklee wangsa maju shaklee effect vivix

Kurus, Cantik dan Sihat: Awak Nak Tak?

Sejak Daftar Jadi Ahli Shaklee, saya mula tahu macam macam. Saya tahu if nak kurus, kita tak perlu berlapar dan kulit jadi kusam lepas tu sebab tak cukup nutrisi dalam badan. Sejak Daftar Jadi Ahli Shaklee, saya mula concern pasal diri sendiri dan takut pada ubat kurus kat luar sana; 'Kurus Dalam 7 Hari', 'Kurus Dan Hilang Selera Makan'. Apakah? Memang kurus, pastu muka cam zombie? Erk! Sejak Daftar Jadi Ahli Shaklee jugak, saya tahu pasal VIVIX.

OBJEKTIF?
---------------

๐Ÿญ nak cantik tapi sihat tubuh badan?
๐Ÿญ nak kurus tapi tak perlu berlapar?
๐Ÿญ nak happy and taknak bersedih dgn rupa paras dan saiz badan sendiri?
๐Ÿญ nak mudah solat dan tak mengah bila di tahiyyat awal & akhir?
๐Ÿญ nak tingkatkan keyakinan diri bila  masuk meeting penting di pejabat?


Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Bisnes Shaklee Online Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee Gugup Kali Pertama Jual Shaklee pengedar shaklee wangsa maju Set Kurus Shaklee

Saat Aku Mulai Berbicara, Semuanya Jadi Nyata

Pengalaman deal dgn first customer ya? ๐Ÿ˜ฌ

Nak ikutkan, hari ni masuk lah 10 hari saya actually dah lama Daftar Jadi Ahli Shaklee, tapi officially join Shaklee ni sebagai Shaklee Independent Distributor (“SID”) yang aktif. ☺️

‘Kenapa? Dulu tak aktif ke? If tak aktif, macamana awak ckp awak dapat result losing weight tu, if awak bukan related dgn Shaklee pun? Awak tipu kami ke sebelum ni????’. Mesti awak semua tertanya tanya dlm hati camni kan?? Bukan. Salah tu. Cerita dia mcmni. ๐Ÿ˜…

Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In pengedar shaklee wangsa maju Superstars Shaklee tsunami shaklee

Kasih Sayang Itu Penting

Nak Jadi Ahli Shaklee dan Buat Bisnes Shaklee Online bukan lah mudah. Tapi tak jugak susah. Setiap orang akan ada extra knowledge dgn perkara or subject yg dia belajar masa study dulu.

Kepakaran tu dtg sbb itu lah subject yg dia belajar bertahun utk master kn pengetahuan dia, that’s how a person ada expertise dalam sesuatu bidang.

Itu ialah generally, apa yg berlaku utk setiap manusia. Ini general ya, but unless it diverts daripada norm, then it’s a whole different story sebab itu dah masuk under a specific term kan? ๐Ÿค“

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Allergic bisnes online shaklee nyamuk pengedar shaklee wangsa maju stress Superstars Shaklee tsunami shaklee

Bila Nyamuk Mula Berbisik

Apa aktiviti harian awak semua? Alaa.. aktiviti wajib harian? Ada tak?? ๐Ÿ˜ƒ

Sejak kebelakangan ni, saya rajin ‘bersukan’. Hari hari saya buat benda ni. Hari hari saya praktis. Sebab kan dulu dulu semua dok sibuk tulis dalam buku ‘autograph’ masa akhir tahun (mcm lah tak jumpa lagi tahun depan tu kan? Hihi), ‘PRACTISE MAKES PERFECT’. ๐Ÿ’๐Ÿป

Sbb tu lah saya tak putus asa. Saya cuba jgk hari hari utk jadi yg terbaik. Utk menangani masalah domestik ni. Utk saya bangga pas ni nak laungkan kat orang ramai yg saya dah sukses, kata org muda skang ni. Yang saya akhirnya mampu tunjukkan lawan, sapa yg hebat dan lagi baik dari mereka. And impian saya biarlah satu hari nanti tu, saya mampu tersenyum bangga dan ucapkan pada masyarakat dan penduduk setempat (especially kat area rumah saya ni), yang saya lah hero. Hero taman saya.

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Bisnes Shaklee Online Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee Live Amazing pengedar shaklee wangsa maju shaklee effect

Hanya Kerana Sekumpulan Ayam, Hidup Saya Dilanda Badai

Childhood memory yg paling saya tak leh lupa? Apa eh? 

Well, it has been a while. Dah lama tinggalkan zaman sekolah. Hari ni, saya dah in my mid 30s. Kire dah about 18 tahun dah tinggalkan zaman sekolah! Ya Allah, tua dah rupanya saya ni! Dah tak berapa nk ingat apa yg jadi and apa yg saya buat kat sekolah dulu. Haha. 

Zaman sekolah dulu lain. Masa tu, budak2 sekolah taktau lagi apa tu handphone. If tab, apatah lagi. Dulu semua pun hardcopy. Buku. If buku cerita pun, takde e-book semua ni. Internet pun takde lagi zaman tu. Habis zaman purba lah. Dulu2, bila balik sekolah time sekolah rendah tu, masa zaman kanak2… dah petang je, mesti dh seronok nak pegi main kat luar.

Tak kire lah, main kejar2 ke, main konda kondi ke, batu seremban ke, lompat getah ke. Yang penting, permainan yg mewajibkan kite berinteraksi dgn kawan2 kite tu. Yg kite berckp dgn mereka. Bersua muka. Face to face. Alam yg nyata dan bukannya alam siber mcm apa yg berlaku skang ni. Sebab tu zaman dulu, seronok bila ada kawan2 ramai.

Read More

Share Tweet Pin It +1

1 Comments

In Bisnes Shaklee Online Dr. Forrest C. Shaklee pengedar shaklee wangsa maju Superstars Shaklee tsunami shaklee Tuberculosis

Jodoh Tak Ke Mana, Kata Orang Orang Tua

Dr. Forrest C. Shaklee. ๐Ÿ‘ด๐Ÿป

Siapa dia? Kenal ke saya dgn dia? Hebat ke dia ni? Macamana org dia??? ๐Ÿค”

Bila saya dh decide utk buat Shaklee sepenuh masa utk bantu org lain menghadapi isu2 kesihatan dierg, saya perlu tau fakta sebelum benda yg lainnya, betul tak? Saya perlu tahu apa kandungan vitamins tu and apa kepentingan dia utk isu kesihatan Makcik Timah.

Or apa content Vivix tu sebenarnya, sampai semua orang berlumba2 nk beli walaupun ada sesetengah org komplen yg harganya mahal tu? Betul tak?

Atau juga, umur berapakah sesuatu supplement tu dh boleh dimakan oleh kanak2… sbb ni semua soalan lazim yg orang akan tanya, bila saya mula berceloteh pasal semua jenis vitamins ni kan? Betul kan?  ๐Ÿ˜ณ

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Bisnes Shaklee Online Pendorong Saya Berbisnes Shaklee pengedar shaklee wangsa maju

Apa Kata Isi Hati?

Sometimes, saya fikir sorang2. Betul ke nk buat bisnes ni? Yelah. Pandai nak Daftar Jadi Ahli Shaklee. Tapi, betul ke boleh dapat customers yg senang nk berbicara? Although bukan lah main thing is nk jual products, but its more of nak tolong him/her to get better jgk. Sbb tolong orang ni, dapat pahala kite semua ni kan?

This is Keng, kucing saya bawak balik dari Abu Dhabi. Gambar
takde kena mengena dengan tajuk posting hari ni.

But, semua tu mesti lah bermain kat kepala saya. All the time. Especially, bila dpt feedback yg tak berapa nk memberangsangkan from the public. The customers ke, friends ke, commentators ke and even menakutkan, from keluarga kite sendiri. Kan??

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Bisnes Shaklee Online Cara Buat Bisnes Online Daftar Jadi Ahli Shaklee pengedar shaklee wangsa maju Tips Cantik

Petua Cantik Cik Lisa Wangi

Assalamualaikum & selamat petang. 

Bila mula Daftar Jadi Ahli Shaklee, saya bagaikan kain putih bersih!! Saya takde pun pengalaman dalam berbisnes. Dulu, saya pernah keje kat Dublin, Ireland. Masa tu masih muda, tahun 2006… maknanya, time tu umur saya baru 25 tahun! Kebetulan je dapat keje kat sana, sebab bukannya best student pun time belajar. Mungkin just being at the right time and at the right place, so dapat lah opportunity tu. Masa tu keje sebagai Quantity Surveyor, dengan company Irish. Best jugak, sebab dpt tahu mcm mana Westeners keje kan?  ๐Ÿ˜
Tapi, unfortunately… towards the end 2008 ke 2009, ekonomi sgt teruk! Bukan dekat Ireland je, tapi all over the world. Sbb saya antara yg lewat join company tu, dierg terpaksa let me go. Including few other locals. Nak buat cemana kan? Dah takde rezeki. Dierg pun suffer jgk, and mcm biasa lah. Bila ada recession je, construction industry lah yg kena dulu. ๐Ÿ˜‘

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Bisnes Shaklee Online Daftar Jadi Ahli Shaklee Online Detoks Dengan Shaklee pengedar shaklee wangsa maju Set Detoks Shaklee Superstars Shaklee superstars tsunami tsunami shaklee

Ish, Geli Lah Ulat Ulat Tu?

‘Detox’.

Apa detox (English) atau detoks (Bahasa)? ๐Ÿ˜Ÿ

Dulu saya selalu pikir detoks ni ialah proses cucian. Sbb dalam badan kite ada mcm2 benda toksin, so sebab tu kite detoks sbb nak cuci and bersihkan diri dari toksin dlm badan tu. Sbb nak jadi healthy semula kan??? ๐Ÿ˜

Tapi, saya baru tahu yang saya silap selama ni! OMG!!! ๐Ÿ˜ฑ


Sebenarnya, detoks tu ialah lebih daripada tu. Lebih sangat2 rupanya. Ya Allah! ๐Ÿ˜ฎ๐Ÿ˜ฑ


Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Beli Produk Shaklee bisnes online shaklee Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee Mimpi Itu Penting Superstars Shaklee superstars tsunami tsunami shaklee

Impian: Sapa Kata Impian Ada Tarikh Luput? And Sapa Yang Kata Impian Hanya Untuk Yang Muda?

Sejak saya mula buat Bisnes Online Shaklee dan bila saya Daftar Jadi Ahli Shaklee dan rasa nak buat sebetulnya... where do I see myself in 6 months time?  ๐Ÿ˜ถ

Okay, nak tanya sikit ni. 
Pernah tak awak buat kerja gila? Perkara yang tak pernah dipikir dek akal fikiran diri sendiri? Those things yang bila if anyone sebut, you akan cakap, “oi, kau gila ke? itu mustahil lah nak buat!” ๐Ÿ˜ณ

I have one. Satu. I mean, probably ada banyak kot? But yang betul betul macam, ish… apakah? Betul ke saya sebenar benarnya mmg decide nak buat ni? Dah fikir habis ke? Ini ke jalan terbaik? Apa akan jadi nanti? And, typically… ‘what if…’ atau ‘kalau…’ mesti akan popped in your head, sebab kite punya self-conscience (bukan self-conscious tau?! sebab conscious, means you are well aware of the thing, tapi conscience, mcm kite punya perasaan serba salah. Lepas tu, mula lah rasa tak senang duduk, especially bila dah lakukannya and benda tu bukan lagi cita cita atau kata hati. Kan??? ๐Ÿ™„๐Ÿค”

So, yeah. I did. Apa yang I buat sebenarnya? ๐Ÿค”

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Bonding book review family Men and Women Superstars Shaklee superstars tsunami Teamwork tsunami shaklee

Love. Cinta. Kasih. Sayang.

“Learn this now, and learn this well my daughter: like a compass needle points north, a man’s accusing finger will always find a woman”

Itu ialah kata kata yang boleh ditemukan dalam buku dari salah satu penulis kegemaran saya; Khaled Hosseini, “A Thousand Splendid Suns”. 

Typically, golongan seangkatan saya, wanita berusia 30an yg gemar membaca akan memilih buku buku kisah cinta. Mungkinkah kerana itu ialah obviously genre bacaan yg mudah dibaca dan menggembirakan? ๐Ÿ˜

Atapun sebab since kecik kecik dulu, mama selalu bacakan semua cerita dongeng (fairytale) tu and semuanya ada happy ending, so until dah besar pun, kite masih berharap yg dunia ni ialah satu dunia fantasi yg penuh dgn kisah dongeng, rama rama berwarna warni, pelangi pelbagai tona, burung burung berkicauan, istana besar dan putera yang kacak? ๐Ÿฆ„๐Ÿฅ๐Ÿ’๐Ÿ„

And taknak fikir the actually fact yang sebenarnya dunia (especially now!) penuh dgn sifat nenek nenek kebayan yg menakutkan, helah tipu daya si kerdil, kumpulan pencuri jongkong emas yg berhasad dengki dan raja, permaisuri dan ahli istana yg kejam??? ๐Ÿ‘€๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ‘ฟ๐Ÿ‘น☠️

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In baca buku books books are amazing hobi kerja tanpa rehat mentally ill psychological effect robot stress workaholic

Jangan Pandang Remeh 'Me Time' Anda, Nanti Menyesal Tak Sudah

Assalamualaikum. ๐Ÿ™‹๐Ÿป

Sejak dari pertengahan tahun 2014 sampailah end of August baru baru ni, saya bekerja bagai nk rak! Most of the times, saya keje dari pagi dan balik at least pukul 8-9 malam. Setiap hari mcm ada je keje nk submit, ada deadline and of course lah tak menang tangan! Itu kire timing normal lah tu. If ada tender submission, hah! Lain lah pulak. Sebab weekends pun dah terperuk kat ofis pepagi buta sampai ke mlm. ๐Ÿ˜ญ Itu masa masuk ofis KL. End of 2014 tu, tetibe boss nk posting saya ke Middle East pulak. Nk mintak handle Project sana. Mmg lah tak penah keje sana lagi, so mcm in a way, yes. Excited jugak lah. ๐Ÿ˜’ Sbb environment baru kan? Dulu sempat experience benua Eropah selama 3-4 tahun, alhamdulillah kali ni Allah bagi peluang cuba benua Arab pulak! ๐Ÿ˜Ž

Dulu sejak mula keje, mama mmg selalu ckp… bila kite keje ni, kite kena keje seikhlas hati. Keje niat nk cari rezeki halal dan nk timba ilmu. Bila keje, takleh ada rasa dengki or tak puas hati. Jiwa kena bersih. Sbb keje tu pun salah satu ibadah. So, bila tak ikhlas beribadah, mcmana nk kata duit gaji bulan2 tu, duit gaji yg halal? ๐Ÿ˜ฒ

So, saya pun keje lah sehabis yg mampu. ๐Ÿ˜ข

Tp, lama lama, bila kite buat keje tanpa soal. Redah je semua, sbb kata nk timba ilmu kan? Tak kisah lah job scope kite ke, job scope org atas kite ke… kan kite kena ikhlas? ๐Ÿค” Takkan nk merungut kan? Bila dh macam tu, nampak mcm pihak lain naik syok plak bg keje lepas satu satu? ๐Ÿ˜ช Makin lama workload kite bertambah bersungguh sungguh? Bila workload tak kurang kurang, mula lah org nampak kite tk produktif? Tp org org atas, duduk dengan selesa sbb keje dia byk kite tanggung? ๐Ÿ˜ท

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Bisnes Shaklee Online Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee Constipation pengedar shaklee wangsa maju sembelit

Perut Buncit Bukan Cita Cita Saya Tau!

Assalamualaikum & happy Saturday semua!! 

Kat rumah awak semua ada cermin tak? Dekat tak dengan cermin tu? If dekat, cuba pergi berdiri depan cermin tu. Tengok kiri kanan dulu, pastikan takde orang lain kat kawasan sekeliling. Bahaya task ni. Sbb ni satu task yg serious. Orang lain takleh tahu. 


Okay, dah? Now, selak sikit baju tu ke atas. Alah, agak agak boleh nampak rupa perut kite kat cermin tu cukuplah. Jangan tinggi tinggi sangat, lain plak karang. Awak kena FOKUS! Fokus tau. Takleh distracted by other things. 

So, apa task kite hari ni? Nak tgk rupa perut masing masing depan cermin. Okay, good. Semua dah faham kan? Bila jeling ke arah cermin, apa yg awak nampak? Terkejut?? Tak sangka?? Mengucap panjang?? Tak berkelip?? Terkesima?? 

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In cantik cantik dan sihat sama sama detoxification gemuk healthy option kembang semangkuk kurus lose weight putus asa selera makan shaklee shaklee malaysia weight management yakin

Hati Perempuan Selembut Baldu?

Perempuan. ๐Ÿ’๐Ÿป

Saya ni perempuan. Kadang kadang orang awam akan refer golongan kite ni as ‘wanita’. Ada pulak, time time muda dulu, mereka label kite ni sebagai ‘gadis genit’. 

Bila tiba time cendekiawan or yg pandai berkata kata tu, mereka panggil kite semua ni, ‘hawa’, bunyi style sikit kan? 

VIVIX Tak Pernah Hampakan Saya


Regardless of apa pun term yg mereka pilih untuk namakan kite, karakter dan rasa hati kite mesti sama. 

Confirm lah! 

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Anti-Penuaan Beli Produk Shaklee Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee Kulit Cantik Dengan Shaklee pengedar shaklee wangsa maju Superstars Shaklee tsunami shaklee Tsunami Superstars

Bila Kita Tahu Kita Nak, Kita Kena Usaha Lebih!

Assalamualaikum semua. ๐Ÿ™‹๐Ÿป

Apa beza lifestyle saya dulu dan sekarang? Sebelum dan sesudah Daftar Jadi Ahli Shaklee? Drastik ke perubahannya dan masalah besar ke dalam diri saya? Adik adik saya? Semua ahli keluarga saya? 

Apa perbezaan nyata bila saya Daftar Jadi Ahli Shaklee?

Ya, secara jujurnya… yes. Untuk diri saya sendiri, ya. It was hard at the beginning. Cuba awak bayangkan, awak terpaksa melakukan sesuatu perkara yang langsung awak tak look forward to. Yang awak benci pada awalnya. 

A thing that awak tak pernah terfikir akan datang harinya, suatu hari utk awak lakukannya? Tak ke horror gila namanya tu??? 

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Beli Produk Shaklee Bisnes Shaklee Online Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee pengedar shaklee wangsa maju superstars tsunami tsunami shaklee

Akhirnya Saya Jatuh Cinta

Assalamualaikum.

Dah banyak banyak awak semua baca posting saya pasal Shaklee ni kan, mesti ada rasa nak tanya kan? Betul tak? 


Kenapa Shaklee? Kenapa saya pilih untuk Daftar Jadi Ahli Shaklee

Apa ada dengan Shaklee?

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In cantik cantik dan sihat sama sama detoxification gemuk healthy option kembang semangkuk kurus lose weight putus asa selera makan shaklee shaklee malaysia sihat tekad toxin weight management yakin

Apa Nak Buat Bila Badan Dah Kembang Semangkuk?

Nak tahu tak? 

Masa zaman saya muda muda dulu, masa time saya 20an dulu dulu, saya ni ramping sangat. Time tu, saya keje kat oversea, kat Dublin, Ireland. Almost 4 tahun jugak saya kat sana. 

Apa? 

Eh taklah, saya bukan pelajar pintar pun. Saya punya CGPA pun tak sampai 3.00. Tapi, rezeki tu datangnya dari Allah. Mungkin rezeki saya dapat kerja kat luar negara, alhamdulillah. 

Pengalaman saya kat sana, ajar saya macam mana nak hidup berdikari.


Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In immune booster november promo nutriferon pengedar shaklee wangsa maju shaklee shaklee malaysia

Bila Stress Semua Serba Tak Kena!

Assalamualaikum.

Siapa pernah stress kat tempat kerja sebab ‘workload’ kerja terlampau banyak dan tak kisah lah kita usaha sepenuhnya, tapi kenyataan sebenar memang tak mungkin benda tu akan siap? 

Dah lah tak boleh siap, cuaknya tak payah nak kata lah. Semua serba tak kena. Sampai fotostat pun boleh tersilap, nak fotostat ‘one page each’, boleh pulak keluarnya ‘double-sided’??? 

Boss dah bising bising, setiap lima minit nak tanya apa cerita progress kerja, walaupun dia tak marah or tinggikan suara, mestilah kita sendiri rasa mcm nak pengsan time tu kan? 

Mulalah dalam hati dah fikir macam macam, 

“Mesti Boss ingat aku ni tak ‘concentrate’ keje? Mesti Boss jugak ingat aku ni selalu curik tulang?” 

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments